Спас Гърневски: Червено ветрило се разтвори над Пловдив

Червената централа готви „ветрило” в Пловдив със свои поставени лица – чрез своята партия, управляващата ВМРО-НИЕ, както и чрез съюзи и псевдопартии като скъпоплатената на Дани Каназирева. Това обяви в ефира на Дарик радио лидерът на ДСБ в Пловдив Спас Гърневски. По думите му целта на червените е след изборите да постигнат определен брой съветници, който да им позволи да запазят в момента статуквото, управляващо Пловдив и всичко, което може да бъде ревизирано. Той обясни, че Пловдив е загубил безценни имоти през миналите години, които са концентрирани именно в червената олигархия. Гърневски и лидерът на СДС Петър Попов обявиха, че до края на месеца ще бъде ясна кандидатурата на Синя коалиция – Пловдив, бъдещите им проекти и модела за обединенние на двете партии.

Цяла година работим за обединението на десните сили в Пловдив. Освен всички партити в дясното пространство целта ни е да привлечем и пловдивската общественост, заяви Спас Гърневски. Двамата лидери бяха категорични, че разговори с районните кметове за предстоящите избори на този етап не са водени.

Отчели сме грешките от миналото и най-вече тази, че на изборите през 2007 г. се явихме поотделно и не намерихме формулата, която да ни обедини. Анализите, които направихме, са категорични, че трябва да бъдем заедно, подчерта Петър Попов.

Кандидатурата, която ще представим не е случайна. Ние залагаме на една водеща фигура, която ще бъде лице и водач на листата, коментира Петър Попов. Проучванията, които направихме показват, че водим значително като присъствие БСП в Пловдив, допълни лидерът на ДСБ Спас Гърневски. Според него верояттността кандидатът за кмет на сините да стигне до балотаж е голяма.

Чуйте запис от предаването от сайта на Дарик Радио, като кликнете тук.

Снимка: Дарик радио

сподели ме