Младите в ДСБ залагат на професионализъм, а не на публичност

В ДСБ няма обособена младежка структура, а младите са направо членове на партията. “При нас няма разделителна линия между стари и млади и моята дума тежи колкото думата на един реализиран политик.”, споделя Благовест Ганев. Той е завършил Националната търговска гимназия, а в момента е студент по политология в ПУ. “Още преди години бях наясно, че реалната политика се случва в и чрез политическите партии, затова и започнах да търся партия, която да отговаря на моите политически възгледи. Избрах ДСБ, защото тук виждам хората, които според мен могат да направят нещо добро за страната. В ДСБ има една ясна и трайна позиция по даден въпрос и тя се следва неотменно.”, споделя Благо.

Точно тази яснота и стабилност в позициите на Демократите за силна България е била притегателната сила и за Ивайло Спасов. “Член съм на партията вече 7 години и именно възможността ясно и точно да отстоявам своите виждания и позиции бе основната причина да стана неин член.” Отстъпчивостта от определени политики и липсата на сигурност в крайна сметка принуждават младите да напускат страната, споделя той. Именно равнопоставеността и прагматизмът са отличителните черти за ДСБ.

“Не може да се каже, че младите в ДСБ вършат само черната работа, и то по време на предизборните кампании. Давам за пример себе си, тъй като на миналите избори аз бях председател на изборния щаб в район Южен. При нас не говорим за техническа работа, а за конкретни организационни дейности, които се възлагат на млади хора.”, споделя Иво.

Сякаш за да се засили още повече усещането, че в ДСБ наистина се гласува доверие на младите, е и фактът, че в партията се работи изключително за кадровото израстване на младежите. И Благо, и Иво споделят, че основната задача пред пловдивските десебари е вътрешното обучение на членовете.

“Редовно провеждаме срещи с хора от националното ръководство, с хора, които имат опит в реалната политика и в управлението на държавата, общината.”, споделя Благо. “Също така посещаваме сесиите на ОбС, тъй като там се прави реалната политика в града.”, допълва го Иво.

Естествено, като всяка партия, и ДСБ организира различни инициатива по време на предизборните си кампании. Иво дава за пример една кампания на ДСБ в София, при която със запалени свещи са се изписвали определени надписи, които са провокирали вниманието на висшите държавници.

Въпреки политическите си убеждения, и двамата споделят, че това не им пречи да имат познати сред другите партии. “Политиката е отстояване на принципни мнения, на различни идеи, които трябва да бъдат реализирани в зависимост от нашите виждания и тези на политическите ни опоненти. Но аз не виждам причина ние да влагаме лични емоции в целия този процес.”, смята Иво.

Източник: в-к Марица

сподели ме