Даниела Желязкова: Решавам пътната инфраструктура в „Северен”

Първата ми и основна работа като кмет е да реша проблемите на пътната инфраструктура, заяви Даниела Желязкова, кандидат за кмет на Район „Северен” от „Демократи за силна България”. Според нея „Северен” е един от най-динамично развиващите се райони в Пловдив и това задължава новия стопанин да поддържа пътищата в добро състояние.

Това, което ще направя, е да подновя пътните настилки, да разширя булевардите и да изградя подземни комуникации в улеснение на бизнеса от Северна индустриална зона, обясни Желязкова. Тя припомни, че по време на досегашния й мандат като районен кмет е започнала ремонт на главното шосе в “Северен”- бул. “България”. За град като Пловдив това е изключително мащабен проект, който до 2 години може да приключи, каза Даниела Желязкова.

Кандидатът на ДСБ за кмет на Район „Северен” предвижда основните ремонти в индустриалната зона да засегнат и междублоковите пространства, където сградите са строени през 60-те години на миналия век.

Другата важна задача пред районния кмет е да сформира екип от експерти, които да разработват проекти за кандидатстване по различни европейски програми. В това отношение Район “Северен” има добра традиция – до момента сме работили по 12 международни проекта, така че имам зад гърба си подготвени хора, които незабавно да се заловят за работа, каза Даниела Желязкова.

Като трета точка в своята предизборна програма тя е записала изграждането на 2 нови детски заведения, тъй като “Северен” е най-предпочитаната след центъра зона за живеене. Границите на района се разширяват на запад – в посока новата сграда на Пловдивския университет, където младите семейства имат нужда от нови детски градини и ясли, обясни приоритетите си за 4-годишния мандат кандидатът за районен кмет на ДСБ Даниела Желязкова.

Източник: Plovdiv24.bg

сподели ме