Кандидатите на ДСБ организираха хепънинг в Къщата на Слона

Хепънинг с млади хора, граждани на Пловдив и десни симпатизанти организираха днес кандидатите на „Демократи за силна България” за общински съветници в Къщата на Слона в Стария град.

Денят 24 октомври не е избран случайно, защото това е номерът на ДСБ в интегралната бюлетина, заяви кандидатът за кмет Спас Гърневски. С №24 ще се гласува за кмет, за общински съветници, както и за кандидатите на ДСБ за кметове в районите „Централен”, „Северен” и „Южен” – Петър Радевски, Даниела Желязкова и Димитър Русков.

В началото на предизборната кампания казах, че №24 в бюлетината означава 24-часова работа за пловдивчани и сега го потвърждавам, каза Гърневски пред съгражданите си в Къщата на Слона. Според него Пловдив ще се превърне в академичен център от европейски мащаб, ако висшите училища разполагат с модерна база, мотивирани преподаватели и студенти, които искат да живеят и работят в града. Това може да стане, ако бъдещият кмет гарантира партньорството между бизнеса, образованието и общината, каквото Гърневски е готов да направи.

Амбицията ни е да създадем един университет, в който да учат младите хора от цяла Европа, и когато се каже Кембрич и Оксфорд, да добавяме и Пловдив, подчерта кандидатът за кмет на ДСБ.

Гърневски представи в Къщата на Слона и програмата си за професионална реализация на младите хора. Според него общината трябва да привлече стратегически инвеститори в индустриалния бизнес, защото само на търговия не може да се разчита. Това ще мотивира студентите да остават да живеят и работят в града, тъй като ще се отворят нови работни места и ще има къде да се реализират професионално.

Ангажирам се, ако бъда избран за кмет, да създам Център за кариерно развитие на младите хора към общината, каза Гърневски. В него те ще трупат не само професионален опит, но и ще се учат да пишат, кандидатстват и печелят проекти за усвояване на средствата по европейските програми, поясни кандидатът на ДСБ.

Ползата от този кариерен център е, че той ще направи младите хора конкурентноспособни преди още да завършат университета, смята Гърневски. Пловдивският бизнес ще има готова банка-кадри, вместо да си търси обучени консултанти по европейските проекти, а университетите ще синхронизират учебните си програми с търсенето на специалисти на пазара, разви той тезата си за тройното партньорство.

Щастлив съм, че партията ни подкрепя хора, които не са сядали на генералската трапеза на Бойко Борисов или на тази на Царя, каза заместник-председателят на „Демократи за силна България” Даниел Митов. Според него кандидати за кметове и общински съветници от ДСБ са се научили през годините да отстояват както ценностите на демокрацията, така и принципите си за дясно управление.

Източник: Plovdiv24.bg

сподели ме