ДСБ стартира процедурa по избор на нов председател в Пловдив

Демократи за силна България ще подкрепят ветото на президента по отношение Закона за горите и Закона за съдебната власт. Това заяви в Пловдив председателят на партията Иван Костов. Той заяви, че ГЕРБ продължава линията за прокарване на лобистки закони и с предлаганите промени в Закона за тютюна. Промените в Закона за тютюна съдържат текстове, които ограничават конкуренцията, категоричен е Иван Костов.

Иван Костов, председател на ДСБ:

– За ГЕРБ е характерно да прокарва лобистко законодателство. Днес ставаше същото по въпроса за Закона за тютюна. Основен докладчик, основен активист на ГЕРБ е Емил Димитров, който е известен с това, че се занимава с дистрибуция на вносни цигари.

Иван Костов нарече “Поръчка” свидетелските показания на ексшефката на дирекция “Застрахователен надзор” Даниела Конова, дадени днес по делото “Октопод”. Конова заяви, че той е уволнил Богомил Бонев, защото бившият вътрешен министър е пречел на Алексей Петров да получи застраховател лиценз за дружеството си “Левски Спартак”.

Според Костов такива поръчкови изявления се правят често в съдебна зала и са предназначени за медийния интерес.

Председателят на ДСБ заяви, че партията му ще остане в страни от процесите, които текат в СДС, но едновременно с това ще бъде умерена и ще остави вратата отворена. Иван Костов пристигна в Пловдив, за да стартира процедурата за номиниране на кандидати за председател на местната партийна структура след оставката на Спас Гърневски.

Вижте видеото от сайта на БНТ 2 Пловдив

сподели ме