ДСБ има компетентност да бъде конструктивна опозиция на ГЕРБ в Пловдив

Интервю с Даниела Желязкова – член на Националното ръководство на Демократи за силна България.

Г-жо Желязкова, как оценявате напускането на членове на Регионалния съвет на ДСБ-Пловдив?

– На последното Национално събрание, проведено на 30 юни тази година, ДСБ потвърди решението си да бъде опозиция на ГЕРБ. Напусналите членове на Регионалния съвет в Пловдив не са съгласни с това решение. Вероятно са преценили вътре в себе си, че нямат сили да са опозиция на ГЕРБ в Пловдив, и затова се оттеглят, за да дадат път на останалите, които могат да проведат такава политика.

Пълна опозиция ли трябва да бъде ДСБ на ГЕРБ в Пловдив?

– Ние сме убедени, че ДСБ има компетентност и може да бъде конструктивна опозиция. Силно и категорично да отрича вредните политики на управляващите и да се разграничава от тях. В същото време непримиримото ни противопоставяне и критиката могат и следва да бъдат съпроводени с конструктивизъм, с предложения на наши позиции и решения на мястото на техни грешни решения. Трябва да показваме на избирателите, че ние сме различни от ГЕРБ. Когато подкрепяме предложения на кмета – г-н Иван Тотев, следва да казваме защо и обратно, когато не сме съгласни – с ясни аргументи да отправяме критиките си и да показваме възможните решения на базата на нашите принципи и програма.

Какви стъпки ще предприеме ДСБ-Пловдив оттук нататък?

– До дни ще бъде избран временно изпълняващ длъжността Председател на Градското ръководство на ДСБ, който ще има за задача да организра и проведе отчетно-изборно събрание съгласно Устава на партията.

сподели ме