До месец и половина ще бъде изградена достъпна зона в район Северен

До месец и половина инвалидите и майките с колички в Пловдив ще могат да стигат безпроблемно от Карловския надлез до Пешеходния мост. Тогава ще приключи скосяването на тротоарите при кръстовищата, монтирането на звукови светофари и изравняването на настилката по трасето.

Инвалидите ще бъдат защитени от паркиращи коли чрез монтиране на колчета по тротоарите. Това е включено в проекта “Достъпна и защитена околна среда” между Швейцарското правителство, Съюза на инвалидите и пловдивския район Северен. Той се финансира от Швейцарската агенция за развитие и сътрудничество с 15 хиляди лева. Районната администрация ще плати довършителните дейности, увери кметът на Северен Даниела Желязкова.

Следващата съвместна дейност на организацията на хората в неравностойно положение и районното кметство е изграждането на открита сцена, пригодена за качване на инвалидни колички. Тя ще бъде построена за празника на Пловдив 6 септември и също се финансира от правителството на Швейцария. Информацията е предоставена от радио Пловдив.

Източник: Plovdiv24.bg

сподели ме