Даниела Желязкова: “Затвор за ромите, които не си плащат глобите”

Нарушителите, които изхвърлят битови отпадъци на нерлегламентирани места и не си плащат наложените им от местната власт глоби , да отиват в затвора. Това предлага кметът на пловдивския район „Северен” Даниела Желязкова. Екип на М САТ засне само на стотина от пловдивския кръвопреливен център незаконно сметище, на което са изхвърлени строителни отпадъци, трупове на животни и фекалии. Кметът на район „Северен” Даниела Желязкова коментира, че само преди седмица общински служители са изчистили мястото от нечистоиите. Днес то отново е потециално огнище на зарази.

Според Даниела Желязкова, пловдивските данъкоплатци губят годишно десетки хиляди левове от неуспешната борба на общинските власти с незаконните сметища.
Наскоро служители на местната администрация изчистиха основно нелегламентираното депо за битови отпадъци край кръвопреливния център. 6 дни по-късно горичката край многопрофилната болница за активно лечение „Пловдив” отново смърди на животински трупове, развалени хранителни продукти и тор. Автори на сюрреалистичната урбанистична клоака са циганите от близката „Шекер махала”.

Кметът на район „Северен” посочи, че налаганите парични санкции на нарушителите са на практика несъбираеми – затова никой от ромите не се притеснява, че ще бъде глобен.

Даниела Желязкова смята, че единственият начин за възпиране на ромските беззакония е приемането на законодателна промяна, която да наказва със затвор онези, които изхвърлят отпадъци на нерегламентирани места.

Кметът на район „Северен” призова служителите на КАТ да спират всички ромски каруци, които нецзаконно се движат по улиците.

Преди няколко месеца от пловдивската регионална инспекция по опазване на околната предупредиха, че от първи януари 2007-ма година жестоки санкции ще бъдат налагани на нарушителите, които са заловени да хвърлят битови отпадъци извън определените места. Този факт очевидно не стряска братята роми и те продължават да си живеят по старому.

Информацията е на М САТ Пловдив.

Вижте галерията на Plovdiv24.bg

сподели ме