Готова е синята листа за депутати (+видео)

Кандидатите за депутати на „Синята коалиция” от Пловдив вече са ясни. Днес от Демократи за силна България попълниха имената на своите хора в общата дясна листа, която ще се яви на парламентарните избори през месец юли.

Водач на листата ще е лидерът на Съюза на демократичните сили Мартин Димитров. Втори от кандидатите за депутати от Пловдив ще бъде местният лидер на Демократи за силна България и бивш кмет на града Спас Гърневски. От квотата на ДСБ влизат още бившият областен управител Андон Андонов, шефът на тъмносините в „Централен” Иван Делчев и младият компютърен специалист Александър Павлов.

Десните са убедени, че ще преодолеят прага от 8 % за влизане в парламента. От общо 10 места за депутати от Пловдив-град, „Синята коалиция” ще се бори pа спечелването на поне 3 мандата. За съставянето на ново правителство след изборите СДС и ДСБ ще търсят коалиция във формата ЕНП, в който влизат ГЕРБ и други десни партии. Според тях повторно управление на БСП и ДПС ще бъде доста опасно и дори пагубно за страната.

Източник: Plovdiv24.bg

сподели ме