ДСБ и СДС заедно на местните избори като Синя коалиция – Пловдив

СДС и ДСБ в Пловдив ще се явят заедно на местните избори под името „Синя коалиция” – Пловдив. Това обявиха лидерите на двете партии в града Петър Попов и Спас Гърневски.

Решението е взето след задълбочено обсъждане на местните структури, заявиха Петър Попов и Спас Гърневски. В декларация от „Синята коалиция” – Пловдив посочват като причини, довели до това решение, подмененият вот на пловдивчани, както и липсата на политическа воля и кадрови потенциал за извършване на реформи.

Спас Гърневски – лидер на ДСБ – Пловдив: „На практика имаме принцип на това в управлението – лявата ръка не знае какво прави по-лявата, а кметът не знае какво правят и двете ръце, което е прецедент не само в управлението на Пловдив, а въобще в управлението на градовете в България.”

Петър Попов уточни, че коалицията остава отворена и към други десни партии.

Петър Попов – лидер на СДС –Пловдив: „Синя коалиция” – Пловдив има политическата воля да обедини усилията на други десни партии, НПО и граждани, които изповядват истинските демократични идеи и принципи, като гаранция за превръщане на Пловдив в модерен европейски град.”

На местните избори коалицията отива с амбицията да стане втора политическа сила в града.

Видео от новината вижте в сайта на БНТ Пловдив, като кликнете тук.

Д Е К Л А Р А Ц И Я

Уважаеми съграждани,

Пловдивските организации на СДС и ДСБ, като представители на автентичната реформаторска десница в България, изразяват своята загриженост от все по-задълбочаващата се криза в управлението на Пловдив.

Причините за нея са резултат от:
– подменения вот на пловдивчани;
– липсата на политическа воля и кадрови потенциал за извършване на решителни реформи във всички сфери на обществения живот;
– некомпетентните действия в лицето на управляващите от Лявата коалиция;

Всичко това доведе до загърбване приоритетите за града и пловдивчани с цел обслужване единствено на лични, партийни и корпоративни интереси.

Убедени сме, че нашите съграждани, които винаги са били начело на демократичните процеси в България, заслужават по-добро управление.

Водени от ясни европейски принципи, ние имаме воля и енергия да предложим на град Пловдив качествено и ефективно управление след предстоящите местни избори, затова решихме:

1. НА МЕСТНИТЕ ИЗБОРИ СДС И ДСБ В ПЛОВДИВ ДА СЕ ЯВЯТ ЗАЕДНО ПОД ИМЕТО СИНЯ КОАЛИЦИЯ – ПЛОВДИВ.

2. СИНЯ КОАЛИЦИЯ – ПЛОВДИВ ИМА ПОЛИТИЧЕСКАТА ВОЛЯ ДА ОБЕДИНИ УСИЛИЯТА НА ДРУГИ ДЕСНИ ПАРТИИ, НЕПРАВИТЕЛСТВЕНИ ОРГАНИЗАЦИИ И ГРАЖДАНИ, КОИТО ИЗПОВЯДВАТ ИСТИНСКИТЕ ДЕМОКРАТИЧНИ ИДЕИ И ПРИНЦИПИ, КАТО ГАРАНЦИЯ ЗА ПРЕВРЪЩАНЕТО НА ПЛОВДИВ В МОДЕРЕН ЕВРОПЕЙСКИ ГРАД.

сподели ме