Ще подобрим бизнес климата в Пловдив (+видео)

„Със сигурност ще оставим БСП и ДПС в опозиция в парламента. Открито заявявам, че проектът – Синята коалиция, който стартирахме, е дългосрочен. За да има ясни правила и закони, които да се спазват от всички, се нуждаем от обединена десница. Това е желанието не само на нас – политиците, но и на демократичномислещите хора”, това каза водачът на листата и мажоритарният кандидат на Синята коалиция Димо Гяуров по време на среща с представители на Бизнес експертния съвет /БЕС/. „Ще лобирам за интересите на Пловдив в следващото Народно събрание”, допълни още той.
Генерал Гяуров се съгласи с председателя на БЕС Димитър Язов, че проблемите на Пловдив не са партийно оцветени и заяви готовност за съвместни действия с всички бъдещи депутати, излъчени от града, за тяхното успешно разрешаване.

Бяха набелязани и основни точки, по които да се работи в бъдеще, като възстановяване границите на Пловдив отпреди 1986г., както и отваряне на източната тангента, за да може градът да се разрасне.

„Политическите партии трябва да имат волята да променят държавата и объркания политически модел”, каза на свой ред другият кандидат от листата на Синята коалиция и общински съветник от СДС Николай Караиванов. „Важно е те да работят в посока на държавността. В момента политическата система не предлага алтернатива. Негативните неща, които се случват в държавата на национално и местно ниво, ще продължават да се случват. Затова са необходими нормално мислещи десни хора, които да предприемат определени действия в тази насока.”

Тази теза беше допълнена и от кандидат-депутатът Спас Гърневски, който заяви, че партиите от Синята коалиция вече са доказали, че успешно работят заедно в името на пловдивчани.

Перспективите пред младите хора, които в момента завършват своето висше образование, беше основно дискутирана тема по време на разговора между пловдивските бизнесмени и бъдещите сини народни представители. Разгледани бяха и възможностите за стимулиране на фирмите да наемат на работа млади специалисти, за да могат те да получат професионална реализация в България. Според Димо Гяуров единият от начините, по които това ще стане, е като се развие пазарът на труда, така че да се даде шанс на най-добре подготвените и качествени кадри.

Обсъдено беше и нископлатеното майчинство, като се отбеляза, че приемането на европейските стандарти в тази насока, ще направи майките по-конкурентоспособни при връщането им отново на работа. Участниците в срещата се обединиха около идеята за налагане на по-ясни правила и прозрачност при провеждане на конкурсите в държавната администрация.

И политици, и бизнесмени заявиха готовност и желание за бъдещ диалог и взаимодействие по отношение на решаването на поставените проблеми на град Пловдив.

Plovdiv24.bg

сподели ме