Спас Гърневски: “Общинския съвет коленичи пред олигархията”

Управляващото мнозинство в Общинския съвет срази опозицията като въпреки бурното им несъгласие избра за свой представител в “Пълдинтур Инвест” АД човек на служба при Георги Гергов в Панаира. Абсурдното решение на ОбС за пореден път поставя небезизвестния Гергов и Общината в странни договорености със съмнителен морал и почти сигурни резултати.

30 гласа събра служителят на Панаира Иван Дамянов срещу само 17 на издигнатата от Любозар Фратев кандидатура на общественичката и издателка Божана Апостолова, зад която застанаха и ГЕРБ, и СДС, и ДСБ.

Управляващото мнозинство бе предварително помолено от Спас Гърневски да оттегли своето предложение за Дамянов, защото така не биха се защитили обществените интереси. Даниела Желязкова припомни, че още при учредяването на дружеството е било решено в неговия директорски борд да има трима представители на Гергов и двама на общината, като единият от тях е общественик, а другият – представител на администрацията. За това тя предложи и Атака да оттегли направено в последния момент друга кандидатура. Тодор Христев в сетния момент пожела да бъде избран и заместник на другия представител на общината в борда Красимир Обретенов, чийто мандат изтича в началото на юни и на негово място предложиха бизнесмена Любомир Христов.

След емоционални изказвания от двете страни на залата бе дадена думата на кандидатите. Бе изчакана да дойде и Божана Апостолова, за да се чуе и нейният глас.

“Какво очаквате от мен? Особено важно е Пловдив най-после да заеме такава позиция в България, каквато заслужава. Аз мога да обещая, че ще работя за истината. В дружеството Гергов притежава 75% и може да прави на практика каквото си иска, но аз мога да споделям с вас истината и мога да застана на страната на доброто”, каза Апостолова. Тя обясни, че не иска нито власт, нито постове, че се е поддала на романтизма на Димитър Язов и Любозар Фратев и поради това е приела да се кандидатира за мястото, за да защитава обществения интерес.

Думите й обаче не спечелиха управляващите на нейната страна. Тяхното гласуване бе предопределено. Това предизвика силното негодувание на опозицията.

“Преди изборите за този общински съвет всички партии се кълняха, че ще ревизират сделките на предишния местен парламент. Днешния акт е неморален и ме убеждава, че най-голямото зло на Пловдив е Общинският съвет”, обясни отрицателния си вот Любозар Фратев.

“С това решение Общинския съвет коленичи пред олигархията. Срамувам се, че съм съветник”, още по-рязък бе Спас Гърневски.

Източник: Plovdiv24.bg

сподели ме