Даниела Желязкова: “Новата мегадирекция е незаконна”

Създаването на главна дирекция, обхващаща общинската икономика, екологията, европейските проекти, здравеопазването и транспорта, гласува новото управляващо мнозинство в Пловдив на сесия днес. Дълго време имаше слухове за създаването на структурата, след като стана ясна новата коалиция между ВМРО и социалистите.

Съветничката от ДСБ Даниела Желязкова нарече новосъздадената структура незаконна, защото влиза в разрез със закона за администрацията. “Пловдивската община няма право на главни дирекции, такова право имат само министерствата и община София“, мотивира се Желязкова. Тази мега-дирекция, смятат от опозицията, е политическата сделка между ВМРО и БСП. Сузана Николова от ГЕРБ призова червените за повече доблест, заемайки пряка политическа отговорност като заместник-кметове.

Ще подложите областният управител Тодор Петков на голямо изпитание. Още първото ваше съвместно решение ще трябва да бъде върнато за разглеждане като незаконно, категорична беше Даниела Желязкова. Вече за никого не е тайна, че тази дирекция се създава конкретно за Александър Константинов от БСП.

Източник: Plovdiv24.bg

сподели ме