Гърневски: Договорът с „Чистота” връзва ръцете на новата местна власт

За 4 часа изринахме 60 тона боклук от Столипиново. И това е само една хилядна част от наследството, което ни остави Чомаков и неговия приятелски кръг за 8 години управление на Пловдив, заяви кандидатът за кмет на „Демократи за силна България” Спас Гърневски. Вчера сутринта той дойде на ул. „Калина”, за да инспектира лично събирането на тоновете боклуци пред блок 4006 в квартала. Второто нерегламентирано сметище, което бе почистено по обед, е зад старото лятно кино.

Наел съм камиони и фадрома за изхвърляне на боклука, за да покажа, че един кмет не трябва да се грижи за чистотата само в центъра, а да гледа какво става и в крайните квартали, обясни Гърневски. Миналата седмица имах среща с хората в район „Изгрев” и те ме помолиха да им помогна с каквото мога, за да не пламне нова епидемия от хепатит, добави той.

Гърневски предупреди, че прекратяването на договора с „Еко Глобъл” за почистване на пет от шестте района на Пловдив ще изправи града пред нова криза. Първо общината клекна пред Станишев и Бойко Борисов и стовари 170 хил. тона боклук на брега на Марица, сега иска да превърне в сметище и самия Пловдив, каза той.

Апелирам местния парламент да се събере на извънредна сесия и да отмени веднага решението на и.д. кмета Контантин Писков, за да се гарантира почистването на Пловдив. Не съм адвокат на нито една от двете страни, но развалянето на договора с „Еко Глобъл” и възлагането на поръчката на общинската фирма „Чистота” за следващите 3 години връзва ръцете на новия Общински съвет, подчерта Гърневски.

Източник: Plovdiv24.bg

сподели ме