Даниела Желязкова: “Неразумно е закриването на Гаранционния фонд за подпомагане на малки и средни предприятия.”

“Абсолютно неразумно и незаконно е да се закрива фондът, още повече, че точно сега, в кризата, средния и дребният бизнес имат нужда от банкови гаранции”, категорична е Даниела Желязкова, общински съветник от ДСБ и член на Управителния съвет на фонда.

Повод за казуса е идеята на екипа на кмета Славчо Атанасов да бъде закрит Гаранционният фонд за подпомагане на малки и средни предприятия, с което да освободи сумата от 2 милиона лева, необходима за първата вноска от разсроченото плащане към фирма “Актор” за извършената работа по ремонта на Градския дом на културата (Синдикалния дом).

“В момента гледаме втора гаранция и има още 3-4 желаещи да се запознаят с условията. Градският дом на културата е обект още от времето на д-р Иван Чомаков и ако един градоначалник не може да управлява финансите, той не е добър.”, отбеляза Желязкова. “Учудващо е, че от една страна, администрацията се хвали с преизпълнение на приходите, от друга, не може да намери пари, за да се разплати с изпълнители. Става нещо странно.”, усъмни се съветничката и препоръча милионите да се вземат на заем от перо „Чистота”.

“Там всяка година остава резерв от 8 милиона лева.”, напомни Даниела Желязкова.

По материал от в-к Марица

Споделете във Facebook

сподели ме