ДСБ е против редовните карти за инвалиди първа и втора група

Създадената с решение на последната общинска сесия комисия съветници е готова с цялостното предложение, което трябва да бъде гласувано на следващо заседание на местния парламент. От 1 януари догодина кметът Славчо Атанасов няма да има право вече сам да определя цената на билета за градския транспорт и реда и обхвата на преференциалното пътуване. Тези решения стават правомощия на Общинския съвет, както е било до 2005 година. Отменя се и механизмът за компенсиране на превозвачите на километър. Методиката и обхватът на имащите право на преференции също минават под опеката на Общинския съвет.

Не бяха приети от Спас Гърневски намеренията на общинската администрация преференции да се използват единствено от хората с над 90% инвалидност, а инвалидите от първа и втора група да пътуват с редовни карти. В протокола неговата позиция е записана като “особено мнение”.

28 лева ще струва картата за градския транспорт по една линия за един месец за учениците и студентите, пенсионерите и инвалидите първа група. Това вече е договорено с фирмите-превозвачи, които са тръгнали в преговорите с общината от предлагана от тях цена 42 лева срещу 25 лева оферта на общината. Стиснали са си ръцете на 28 лева.

Източник: Plovdiv24.bg

сподели ме