Декларация на ДСБ-Пловдив относно назначаването на областен управител от ДПС

Назначаването за Областен управител на гр. Пловдив на Венцислав Каймаканов показва безсилието на БСП пред коалициония си партньор ДПС.

Няма никакава логика, областен управител да бъде от квотата на ДПС, при положение че ДПС не са спечелили нито един мандат от града ни. ДПС реализира на ръководен пост стар свой приятел, чието приятелство датира от години с Джевжет Чакъров, с когото са си разменяли парични суми за услуги.

Нима има хора, които вярват в искреността и почтеността на това назначение?

Видно е че БСП плаща твърде висока цена за подкрепата си от стария си коалиционен партньор. Днешните управляващи демонстрират абсолютно безхаберие за проблемите на обществото, а показват, че единственото, което ги вълнува, е да уредят себе си и семействата си със служби и службички за приятелският кръг за лично облагодетелсване.

Сега при реализацията на втори мандат на старите партньори БСП и ДПС наглостта на либералната партия ДПС поставя комунистите в ролята на слугинаж.

Ние от ДСБ питаме дали обществото ще ни чуе и дали заедно ще прогледнем за случващото се в държавата ни? Дали гражданското ни общество ще остане радушно за наглостта на управляващите да дерибействат и да загърбват истинските проблеми на хората? Дали отново ще огънем гърбове и ще очакваме нещата от самосебе си да се поправят или заедно ще се изправим и пресрещнем наглостта и всички лъжи за по-достоен живот.

Ние от ДСБ питаме какво още трябва да направят БСП и ДПС, за да събуди гражданското общество. Примери за такова будно и борбено гражданско поведение около нас има достатъчно, та дори и в Турция, да не говорим за редица европейски държави.

Като искаме да сме европейци, нека като такива да се проявим и да защитим правата си и ако някой не ни позволява да се чувстваме такива, да им отнемем властта с категоричната заявка, че сме готови на такъв ход в името на това да опазим страната си от тоталното й превземане от олигарси и измамници като Делян Пеевски, които пък е назначен за ръководител на ДАНС.

14.06.2013 г.
Пепа Деведжиева
Председател на ДСБ-Пловдив

сподели ме