Интернет политиката – една от силните страни на младите хора в ДСБ

Разработването на политическа интернет кампания и придобиването на умения за управлението й обсъдиха млади членове на ДСБ-Пловдив в клуба на партията в район “Южен”. Гости на срещата бяха Константин Павлов – консултант по интернет проекти и Валентина Иванова – член на софийската организация на ДСБ, отговаряща за работата с доброволци.

Константин Павлов представи един особено интересен интернет проект – Politikat.net, който е създаден, за да проследява активно даването и изпълнението на обещания от политиците. Тъй като проектът се базира на гражданската активност за въвеждане на информация за конкретни обещания и тяхното изпълнение, разговорът веднага се насочи към приложението му в местната политика в Пловдив.

Валентина Иванова обобщи положителните резултати и трудностите от отминалата интернет кампания по време на изборите за народни представители и евродепутати. Тя се спря подробно  както на настоящите перспективи, така и бъдещите предизвикателства пред младите за активното им присъствие в интернет политиката. Набелязани бяха конкретни проблемни точки от миналата година, както и потенциални стъпки, които могат да донесат успех на бъдещите местни избори. Не беше подмината и ползата от блоговете като активни единици в интернет кампанията.

Динамиката на дискусията, интересът и мотивацията за постигане на още по-добри резултати от интернет кампанията показаха, че в Пловдив тепърва предстоят още подобни срещи.

сподели ме