Димо Гяуров: Планираме конструктивна промяна на здравната стратегия

Какви са проблемите на лекарите от болничната и доболничната помощ обсъдиха днес кандидатите за депутати на Синята коалиция Димо Гяуров и Спас Гърневски по време на среща с ръководството на Регионалната колегия на Българския лекарски съюз.

“Политическата програма на Синята коалиция по отношение на здравеопазването е написана с помощта на представители на Българския лекарски съюз, така че тя отговаря и на вашите изисквания, като предлага конкретни мерки за решаване на проблемите в здравеопазването”, каза водачът на листата и мажоритарен кандидат Димо Гяуров.

“Вие сте първите и може би ще бъдете единствените, които поискаха среща с нас по време на тази предизборна кампания”, това заяви на свой ред председателят на браншовата организация д-р Георги Сакакушев. “Преди няколко години правителството на ОДС стартира здравната реформа с добри закони, които обаче в настоящия момент вече не са актуални”, допълни още той.

Участниците в срещата се обединиха около мнението, че липсата на желание за диалог с Българския лекарски съюз от страна на сегашните управляващи е една от причините за лошото развитие на здравната реформа. Според тях през последните 3 години няма рамково договоряне, а административно-командният механизъм на действие на Тройната коалиция пречи на констуктивната промяна на здравната стратегия.

Plovdiv24.bg

сподели ме