Даниела Желязкова: “Представителите на БСП в МБАЛ Пловдив нехаят за задълженията си”

Под прикритието на уж козметични промени в устава със свиканото за утре общо събрание на акционерите в МБАЛ “Пловдив” се целяло увеличаването или намаляването на капитала на дружеството да става с обикновено, а не с квалифицирано от 2/3 мнозинство, подозира общинският съветник Даниела Желязкова.

“Ако това се случи, държавата, която сега притежава 51% от акциите, може само с гласовете на държавата да увеличи капитала в своя полза. Общината държи 24% от акциите и досега моето “против” винаги е блокирало тази възможност”, обясни Желязкова пред репортер на Plovdiv24.bg след като на последната сесия на местния парламент в четвъртък си подаде оставката като общинския представител в общото събрание на болницата.

Оставката си тя мотивира с желязната завеса пред възможността да си върши работата: “Не мога да изпълня това, което съм поела като ангажимент. Представителите на БСП – изпълнителният директор на болницата и юридическият съветник, нехаят за задълженията, които трябва да изпълнят, и не ми предоставят изискваната от мен документация. Според закона и измененията в наредбата, аз съм задължена не само да информирам Общинския съвет какво се случва в дружеството. На базата на заверените от одитор счетоводни баланси, счетоводни книжа и решенията на директорския съвет и на общото събрание трябва да анализирам, да изработя становище и представя предложение пред администрацията. Може би защото съм от опозицията, затова ми правят обструкции, да си изберат тогава друг човек, с когото могат да работят.”

Източник: Plovdiv24.bg

сподели ме