Комисията за боклука – на преговори в Министерския съвет

Пълна дискретност относно конкретните обекти, за които Пловдив ще поиска финансиране от правителството срещу услугата да приеме 100 хиляди тона софийски боклук, запазиха участниците в избраната от Общинския съвет работна комисия преди да отпътуват за столицата, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

“Завършихме успешно своята работа, с пълен консенсус и единодушие одобрихме проектите, които ще предложим на държавата за финансиране”, лаконичен беше председателят на местния парламент Илко Илиев, който поведе групата към Министерския съвет, където в 16 часа започват преговорите.

“Всички обекти са добри за Пловдив, които и от тях да бъдат утвърдени, пловдивчани наистина ще спечелят”, коментира Спас Гърневски.

Дани Каназирева също беше много доволна, подчертавайки, че за първи път се постига такова единомислие в интерес на града. Всички подредени в списък проекти били толкова важни и приоритетни – като пътния възел Модър-Царевец, крайречните булеварди, добавени били дори детски градини, че на комисията било трудно дори да прецени кой е по-важен и в крайна сметка общата сума е надхвърлила 30 милиона лева. В предстоящите преговори с правителството ще бъде окончателно уточнено кои точно ще се поберат в предварително определените 25 милиона. Проектопредложението, което ще бъде изготвено още тази вечер, ще бъде внесено за одобрение на общинската сесия в четвъртък, когато съветниците се очаква да упълномощят кмета Славчо Атанасов да подпише договора със София.

Всички подробности по постигнатите договорености ще бъдат съобщени на официална пресконференция утре по обед, обеща Илко Илиев.

Източник: Plovdiv24.bg

сподели ме