Пореден рекорд на общинската администрация в Пловдив. Над 4000 назначения в нарушение на закона

dsb-logo-new  Политическа позиция на ДСБ  Пореден рекорд на общинската администрация в Пловдив  Над 4000 назначения в нарушение на закона  В продължение на позицията ни отпреди месец, когато разкрихме как се купуват гласове с парите на пловдивчани през назначения в ОП „Чистота“, днес сигнализираме за нередности във всички общински предприятия в града, като рекордьор е ОП “Паркове и Градини”. От наличните данни става ясно, че в периода 01.01.2011 г. До 15.08.2016 г. В ОП “Паркове и Градини” са направени 2107 назначения в нарушение на закона. Това са назначения, които са правени на тъмно и заради които системно е нарушавано българското законодателство. Нарушението е идентично с това, което е правено и в ОП “Чистота”. Процедурата за назначения е ставала на тъмно, непрозрачно, без да се уведомява Агенция по Заетостта. Представяме конкретни бройки на назначенията в нарушение на закона във всички общински предприятия в града: ОП Паркове и Градини – 2107 бр. ОП Жилфонд – 196 бр. ОП Траурна дейност – 90 бр. ОП Паркиране и репатриране – 133 бр. ОП Общинска охрана – 246 бр. ОП Дезинфекционна станция – 13 бр. ОП Зооветеринарен комплекс – 24 бр. ОП Чистота – 1183 бр. ОП Туризъм – 28 бр. ОП Общински пазари – 40 бр. ОП Многофункционална спортна зала – 12 бр. ОП Организация и контрол по транспорта – 12 бр. ОП Зоопарк Пловдив – 5 бр. Над 4000 назначения в пловдивски общински предприятия са направени без да е уведомена Агенцията по Заетостта, където в Бюрата по труда има записани хиляди безработни, които чакат да им бъде предложена работа. По този начин управляващите партии в града, които са се превърнали в бюра по труда, купуват гласове през назначения с парите на пловдивчани. Във връзка с това погазване на закона и водени от убеждението ни, че институциите в Пловдив трябва да функционират прозрачно:
  1. Настояваме незабавно Кметът на Пловдив да отговори защо системно е нарушавано българското законодателство при кадруването в общинските предприятия.
  2. Ще внесем сигнал в правна комисия към ОбС Пловдив за нарушенията при назначенията в общинските предприятия.
  3. Продължаваме да вярваме, че законите в България важат за всички!
Припомняме, че ДСБ не подкрепи бюджет 2017  с основен аргумент, че това е бюджет на партийните назначения. Ръководство на ДСБ Пловдив 29.05.2017 г.    
сподели ме