Декларация на ДСБ Пловдив р-н Централен

dsb-logo-new

Днес, 27.01.2016 г., на извънредно ръководство на общинската организация на ДСБ Пловдив р-н Централен, бе взето следното решение:
 

Като взехме предвид следните обстоятелства:

1. Г-жа Пенка Деведжиева подкрепи един от основните политически документи на община Пловдив, бюджет 2017, в разрез с решението, което бе прието в организацията ни. Позицията на ДСБ Пловдив бе, че ние не подкрепяме бюджет на партийните назначения. Още по-притеснителен е фактът, че ръководството на общината прие редица искания на БСП, ВМРО, Кауза Пловдив и други политически формации, а исканията на ПП ДСБ дори не бяха представени в зала от г-жа Деведжиева.
2. Гласуванията на г-жа Пенка Деведжиева по всички ключови въпроси в града и пълната подкрепа, която оказва на Кмета Иван Тотев. Бламирането на идеята за прозрачни институции, липсата на питане към кмета за далаверата с транспортния проект, гласуването за разпродаването на града на парче, са само част от удобната подкрепа, която предоставя г-жа Деведжиева на кмета Иван Тотев.
3. Силно сме притеснени от получен от граждани сигнал за конфликт на интереси, касаещ предоставяне на търговски услуги от дружество, представлявано от г-жа Пенка Деведжиева, на общината и общински дружества. Считаме, че използването на политическата сцена с цел лични облаги е нещо, срещу което ПП ДСБ винаги се е противопоставяло и ще продължава да го прави.

Организацията на ДСБ Пловдив в р-н Централен снема политическото си доверие от г-жа Пенка Деведжиева в качеството ѝ на общински съветник в ОбС Пловдив и член на ДСБ Пловдив р-н Централен. От тук насетне г-жа Деведжиева не представлява интересите на ДСБ и на хората, които са гласували за нея. Припомняме, че г-жа Деведжиева бе избрана за общински съветник след проведена кампания с позиции против управлението на ГЕРБ и Иван Тотев в града ни. 


Решението на ръководството на ДСБ Пловдив р-н централен е изпратено на Националния вътрешнопартиен арбитраж, с копия до: председателя на ДСБ Пловдив и член на НР Йордан Иванов, Националното Ръководство на ПП ДСБ и председателя на ПП ДСБ Радан Кънев.

 

Ръководството на р-н Централен

Официален имейл за контакт: plovdiv@dsb.bg

сподели ме