“Да, България!”, ДСБ и Зелените в Пловдив: Оставка на Тотев от Фондация “Пловдив 2019”

B_94a446167a966fdc38dfba9be89fe0f2

Политическа позиция на местните организации на “Да, България!’, ДСБ и Зелените в град Пловдив

Оставка на Тотев от Фондация “Пловдив 2019” и край на партийното кадруване!

Ние, пловдивските организации на ДСБ, “Да, България!” и Зелените, като взехме предвид предстоящата извънредна сесия на Общинския съвет на 19 юли т.г. и:

– Внесените обвинения за престъпление по служба срещу кмета Иван Тотев и заместник-кмета Димитър Кацарски;

– Начинът, по който се управляват средствата за проекта Европейска столица на културата 2019 – на тъмно и със съмнения за загърбване на обществения интерес;

Констатираме, че Пловдив е изправен пред тежък имиджов проблем и искрено сме загриже-ни за бъдещето на града ни като Европейска столица на културата.

Съмненията в корупция рушат доверието
Кметът на града, срещу когото са внесени обвинения в съда, е и председател на Фондация „Пловдив 2019“, което тежко компрометира дейността на организацията. Не бива да допус-каме съмнения в корупция да помрачат възможността за отлично представяне на града и държавата ни през 2019 година.

Дойдоха парите и започна партийно кадруване. Фондация „Пловдив 2019“ не е партиен проект
На предстоящото заседание отсъства за пореден път корекция на Решение №175 от 18.05.2017г., с което издателят Манол Пейков бе освободен от състава на Управителния съ-вет на Фондация „Пловдив 2019”. Въпреки признанията, че решението е взето от общински-те съветници без достатъчна информация и немотивирано, до днес кметът Иван Тотев не е изпълнил даденото си пред медиите обещание за връщане на горепосоченото решение за ново обсъждане и вече твърди, че темата е приключена. Отвъд срамното отстраняване на един почтен гражданин на Пловдив, сме притеснени, че управниците назначават партийни кадри, за да могат да разпределят финансовите средства от Фондацията непрозрачно и в партиен интерес. Кадровият хаос се случва точно в момента, когато забавеното държавно финансиране е осигурено.

Обичаме и държим на авторитета и имиджа на града си, затова НАСТОЯВАМЕ:
1. За оставката на Иван Тотев като председател на Фондация „Пловдив 2019“ най-малкото до изясняване на обективната истина около повдигнатите обвинения.
2. Общинският съвет да върне обратно обществениците, борили се за спечелването на титлата “Пловдив 2019” и да спре подмяната им с послушни партийни назначения.

Местни организации на “Да, България!”, ДСБ и Зелените в Пловдив, 18.07.2017 г.

сподели ме